Suihkuseinä sopii pieneen kylpyhuoneeseen

23 June 2021
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Kylpyhuoneremonttia tai kokonaan uutta kylpyhuonetta suunnitellessa avautuu eteen lukemattomia mahdollisuuksia kauniin ja käytännöllisen kylpyhuoneen tekemiseen. Minkälaisen laatan valikoisi? Mikä olisi toimiva säilytysratkaisu, entä minkälainen suihku sopisi parhaiten tilaan? Kokonaan uuteen kylpyhuoneeseen voi luoda haluamansa kylpyhuonetilan, vain mielikuvitus ja budjetti rajoitteina. Vanhaa kylpyhuonetta remontoidessa taas, olemassa oleva tila vaikuttaa paljon ratkaisuihin. Tilan koko, valoisuus ja esimerkiksi se, onko suihkulle määritelty sijainti, vai onko sille mahdollisesti useampiakin vaihtoehtoja ja tietenkin omat mieltymykset. Kylpyhuoneen materiaalien ja kalusteiden täytyy olla kestäviä, etenkin kosteudenkestäviä ja mielellään myös pitkäikäisiä, joten kannattaa valita laadukkaat ja kestävät materiaalit. Materiaalien ja ratkaisujen valinnassa voi myös käyttää ammattilaisen apua parhaiden ratkaisujen löytymiseen.

Erilaisia suihkuratkaisuja kylpyhuoneeseen

Suihkuratkaisu vaihtoehtoja ovat esimerkiksi suihkuseinä, suihkuovi, suihkukulma ja suihkukaappi. Suihkukaappi koostuu altaasta ja suihkua ympäröivistä seinistä ja se suojaa seiniä ja lattiaa roiskeilta ja siihen kuuluu yleensä myös suihku ja sekoittaja. Suihkukaappi on rakenteiden kannalta turvallinen vaihtoehto, koska vesi johdetaan poistoputken avulla suoraan viemäriin joten se vähentää kosteusvaurioiden riskiä. Suihkukaappi ei kuitenkaan sovi jokaiseen tilaan, vaan joskus kevyempi vaihtoehto on parempi, kuten esimerkiksi suihkunurkka. Se pitää myös veden suihkutilassa, mutta siinä ei ole allasta alla. Suihkunurkkaan on valittavana monia muotoja ja kokoja sekä erilaisia ovivaihtoehtoja, esimerkiksi kääntöovet tai liukuovet. Suihkuseinä on hyvä ratkaisu pieneen ja myös pitkän ja kapean malliseen kylpyhuoneeseen. Suihkuseinän voi toteuttaa sekä kiinteillä että kääntyvillä seinillä ja se sopii kaiken kokoisiin tiloihin. Suihkuovi on vaihtoehtona joustava ja se mahdollistaa suihkutilan syvyyden valitsemisen ja tarjolla on runsaasti erilaisia leveysvaihtoehtoja. Kylpyamme on nykyään harvinaisempi vaihtoehto, eikä se ole arjessa yhtä toimiva vaihtoehto kuin suihku.

Huolellinen suunnittelu takaa toimivan lopputukoksen

Suunnittelussa tilan lisäksi valintoihin vaikuttaa sen käyttötarve ja käyttäjät; esimerkiksi kuinka monelle ihmiselle kylpyhuone on suunniteltu, minkälaisia säilytystiloja sinne tarvitaan ja halutaanko tilan olevan helposti siivottava. Tärkeää on myös mahdollisuuksien rajoissa valita materiaalit ja värit, jotka luovat kylpyhuoneeseen halutun tunnelman. Suunnitelman voi aloittaa esimerkiksi piirtämällä paperille kylpyhuoneen pohjakuva, johon merkitsee ovet, ikkunat, vesijohdot ja viemärien paikat ja myös jos suihkun ja wc:n paikka on määritelty. Piirtäminen selkeyttää, mikä on tilassa mahdollista ja siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

Lisätietoa kylpyhuoneen suihkuratkaisuista voit lukea esimerkiksi Koillismaan Lasi sivuilta.