Kuinka puhdistat eri kylpyhuoneen osat tehokkaasti – Lattia, saumat, lasinen suihkuseinä

17 April 2020
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Kylpyhuoneen pesu on asioita, jota saattaa usein lykätä myöhemmäksi. Tässä syynä ehkä se, että siellä ei vietetä aikaa niin paljoa, niin sitä ei tarvitse siivota niin usein. Tai sitten se työläys kun siellä ei riitäkään pelkkä imurointi. Tässä seuraavassa annetaan vinkkejä eri kylpyhuoneen osiin.

 

Suihkuseinät ja suihkukoppi

Oli kyseessä sitten muovinen tai lasinen suihkuseinä, pesuohjeet ovat hyvin samat. Lasisessa suihkuseinässä on kuitenkin hyvä käyttää kuivaamiseen ikkunalastaa ja jopa ikkunan pesuainetta. Näin varmistut siltä, että pintaan ei jää ikäviä viivoja. Kaupasta kannattaa valita erityisesti tähän tarkoitettuja pesuaineita, sillä niiden avulla saa tehokkaasti puhdistettua kalkkia ja muita jäämiä, jolloin ei tarvitse käyttää niin paljon vaivaa hankaamiseen. Ne tuovat myös hyvän kiillon pintaan, joka edesauttaa uuden likakerroksen tarttumista. Muista kuitenkin voimakkaiden pesuaineiden kanssa, että olisi hyvä käyttää siivoushanskoja. Lasisia suihkuseiniä tarjoaa esimerkiksi: Koillismaan Lasi.

Seinäkaakelit voi puhdistaa koko kylpyhuoneen alueella pesuaineella ja siivousliinalla. Muista myös huuhdella liina välillä, sillä seiniin yleensä kerääntyy paljon pölyä mikä jää muuten seinään pyörimään.

Suihkukopin pesu kannattaa tehdä suihkun jälkeen, koska suihkun aikana tullut lämpö irrottaa hyvin pinttyneitä likoja kuten kalkkia tai saippuajäämiä. Suihkukopeissa saattaa olla paljon pieniä koloja ja kohtia, joihin voi olla hankala päästä. Tässä kohtaa hammasharja tulee hyvään käyttöön.

Metallipinnoille tulleisiin kalkkijäämiin löytyy hyvä apu keittiöstä. Viinietikka irrottaa tehokkaasti kalkkia. Voit tehdä siitä veden kanssa sekoituksen suihkupulloon tai esimerkiksi suihkupään puhdistuksessa voit tehdä sekoituksen vaikka sankkoon, johon voit upottaa suihkun muutamaksi tunniksi. Kalkki lähtee tämän jälkeen irti hetkessä.

 

Lattia ja lattiakaivo

Lattiat voi ottaa kylpyhuoneessa samaan tapaan kuin muuallakin, ensin imuroimalla ja sitten kostealla mopilla. Tärkeänä osana lattian puhdistuksessa on lattiakaivon puhdistus. Kaivoon kerääntyy paljon likaa ja roskaa, joten jo tukkiutumisen estämiseksi tämä on välttämätön siivota väliajoin. Ota ensin kansi pois ja nosta ylimääräiset roskat pois. Kaivossa käytettävä suodatin helpottaa tätä hommaa. Laske kaivoon vettä ja pesuainetta. Puhdista samalla suodatin ja ritilä. Lopuksi laske vielä vettä huuhdellaksesi pesuaineen pois.

 

Kylpyhuoneen saumat

Kylpyhuoneen saumat keräävät myös likaa ja värjäymiä. Tähän tehokas apu on kloori, mutta muutoin sen käyttöä kannattaa välttää koska se ei ole hyvä ympäristölle. Klooria käyttäessä kannattaa muistaa huuhdella lopuksi saumat hyvin.